Nerezové zábradlia: elegancia a dlhé roky bez starostí

Nerezová oceľ je známa svojou odolnosťou, moderným vzhľadom a minimálnou potrebou údržby. Nerezové zábradlie je teda estetické, predstavuje spoľahlivú ochranu a dlhodobú investíciu.

V tomto blogu sa pozrieme na výhody a nevýhody, ktoré nerezové zábradlia prinášajú, a poskytneme užitočné informácie o tom, ako ich správne udržiavať. Okrem toho sa zamyslíme nad tým, pre ktoré typy stavieb je táto moderná voľba najvhodnejšia.

 

VÝHODY NEREZOVÝCH ZÁBRADLÍ

  • Odolnosť voči korózií a poveternostným podmienkam
    Nerezová oceľ je známa svojou odolnosťou voči korózii a poveternostným podmienkam. To znamená, že zábradlia vyrobené z nerezu si udržia svoj lesk a podľa typu nerezovej ocele nezhrdzavejú ani v extrémnych klimatických podmienkach.

  • Estetický vzhľad
    Nerezová oceľ poskytuje moderný a elegantný vzhľad, vďaka čomu sa hodí ku rôznym typom stavieb. Je dostupná v rôznych povrchových úpravách (lesklá, matná), čo umožňuje prispôsobiť vzhľad zábradlia konkrétnym architektonickým potrebám.

  • Nízka údržba
    Oproti iným materiálom nie je potrebná častá údržba. Stačí pravidelné čistenie za použitia suchej handry alebo na to určených čistiacich prostriedkov a občasná kontrola na miestach, kde sa materiál poškodil. Vďaka nízkej údržbe ušetríte čas a peniaze.

  • Dlhá životnosť
    Nerezová oceľ je známa svojou dlhou životnosťou. Investícia do nerezových zábradlí môže byť dlhodobým riešením, bez výrazného opotrebovania.

 

NEVÝHODY NEREZOVÝCH ZÁBRADLÍ

  • Vyššia cena

Jednou z hlavných nevýhod nerezových zábradlí je ich vyššia počiatočná cena v porovnaní s inými materiálmi. Avšak, táto investícia je jednoznačne rentabilná vďaka dlhej životnosti a nízkej údržbe.

  • Odtlačky prstov a šmýkanie

Nerezová oceľ môže ľahko zachytávať odtlačky prstov, čo môže ovplyvniť estetiku zábradlia. Avšak na vyčistenie mastnôt či odtlačkov prstov môže slúžiť napríklad:

 

KAM SA NEREZOVÉ ZÁBRADLIA HODIA?

Nerezové zábradlia sú vhodné pre rôzne typy stavieb:

  • Moderné rezidenčné domy: Vzhľadom k ich modernému vzhľadu sa hodia k architektonickému štýlu moderných rezidenčných domov.
  • Komerčné budovy: Pre svoju odolnosť a profesionálny vzhľad sú často používané v komerčných priestoroch.
  • Verejné priestory: Vzhľadom na nízku údržbu sú vhodné pre verejné priestory, ako sú parky, námestia a ďalšie.

 

TYP: Chceli by ste vedieť orientačnú cenu nerezového zábradlia? Chcete si porovnať nerezové zábradlie s iným prevedením? Využite našu bezplatnú kalkuláciu.

 

Nerezové zábradlia ponúkajú skvelú kombináciu estetiky, trvanlivosti a nízkej údržby, vďaka čomu sú pre mnohých atraktívnou voľbou. Od rezidenčných domov cez komerčné budovy až po verejné priestory - nerezová oceľ sa stáva vizuálnym a funkčným pilierom moderného stavebníctva. Ak sa vám nerezový materiál páči, môžete si pozrieť našu ponuku TU.

 

 

Odporúčané články