WPC podlaha a jej výhody

Predstavte si, že sedíte na svojej terase, ktorá je pokrytá krásnou drevoplastovou podlahou. Slnečné lúče sa odrážajú od jemnej textúry dreva a zelená tráva na dvore nádherne kontrastuje s povrchom terasy...
V tomto príspevku sa budeme venovať práve takémuto typu podlahy - WPC (wood-plastic composite), teda drevoplastovej podlahe určenej do exteriéru, najmä na terasy. Prejdeme si jej hlavné výhody, ktoré ju robia ideálnou voľbou pre každého, kto chce svoju terasu či záhradu zútulniť. Na záver príspevku si ukážeme ako sa dá WPC podlaha jednoducho svpojpomocne namontovať. 

 

 

1. Odolnosť voči poveternostným vplyvom

Jedna z najväčších výhod WPC podlahy je jej odolnosť voči rôznym poveternostným vplyvom. Drevoplastová podlaha nevykazuje žiadne známky poškodenia ani napriek dlhotrvajúcemu pôsobeniu slnečného žiarenia či dažďa. Na rozdiel od tradičnej drevenej terasy nemusíte mať obavy z hniloby, alebo štiepenia materiálu.

 

  

2. Jednoduchá údržba

WPC podlaha nevyžaduje žiadnu zložitú údržbu. V prípade znečistenia ju jednoducho očistíte pomocou vody a mäkkej kefy. Na rozdiel od tradičnej drevenej terasy nemusíte pravidelne aplikovať nátery alebo impregnáciu, čo vám ušetrí čas aj peniaze.

3. Estetický vzhľad

Drevoplastové podlahy dodávame v rôznych farebných prevedeniach a s rôznymi povrchovými úpravami, ktoré napodobňujú prirodzený vzhľad dreva. Tento materiál dokonale zapadne do exteriéru vášho domu a zároveň ponúka možnosť individuálneho prispôsobenia dizajnu.



Drevoplastové podlahy z našej novej kolekcie navyše ponúkajú dva varianty v jednom. Podlahovú dosku stači otočiť a tým získate tmavší / svetlejší oďtieň farby. 

 

4. Ekologická udržateľnosť

WPC podlaha je zmesou recyklovaného plastu a organických vlákien, čo ju robí ekologicky šetrným riešením. Pomáha tak znížiť množstvo odpadu, ktorý končí na skládkach, a zároveň šetrí prírodné zdroje.

 

5. Bezpečnosť

Na rozdiel od niektorých tradičných materiálov používaných na terasy (napr. drevo), WPC podlaha nepodlieha štiepeniu ani tvorbe triesok. To znižuje riziko úrazov pri chôdzi naboso alebo poškriabania nábytku či iných predmetov.


Montáž WPC podlahy

Ak ste sa predsa len rozhodli pre drevoplastovú podlahu, na záver Vám teda ponúkame krátky videonávod, kde si ukážeme ako na montáž WPC podlahy od EKOfence. Jednoduchú montáž by mal zvládnuť každý domáci kutil, avšak zložitejšie projekty radšej prenechajte skúsenému majstrovi.  

 

Zhrnutie

WPC podlaha je vhodnou voľbou pre každého, kto hľadá odolnú, nízkoudržbovú a esteticky príťažlivú podlahu do exteriéru svojho domu. Jej výhody zahŕňajú odolnosť voči poveternostným vplyvom, nízku údržbu, krásny vzhľad, ekologickú udržateľnosť a bezpečnosť. Nech už máte akýkoľvek štýl či vkus, WPC podlaha sa stane praktickým a elegantným doplnkom vášho exteriéru.

 

 

Odporúčané články