Bezúdržbový plot z WPC dosiek

Moderné oplotenie sa vyznačuje spojením tradičných materiálov a inovatívnych technológii, ktoré nás dokážu dizajnovo a funkčne prekvapiť.

Investícia do oplotenia nie je lacná záležitosť a preto pri jeho výbere treba vsadiť na kvalitu a spoľahlivosť materiálov s dôrazom na dizajn a prepracované detaily. Dnes už existujú spôsoby, kedy stačí plot postaviť a viac s ním nemať starosti.

Stále platí, že pletivo je jedným z najpredávanejších druhov oplotenia. Ale pokiaľ hľadáte netradičný, moderný nový trend, kladiete dôraz na dlhodobú životnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom, tak plot z WPC dosiek je tá správna voľba pre vás.

 

WPC (wood-plastic composite), čiže drevo doplnené o plast, je moderný stavebný materiál, ktorý zabezpečí dlhú životnosť plota bez drahej a časovo náročnej údržby.

Spojením týchto dvoch materiálov a ich pozitívnych vlastnosti sa zabezpečuje zvýšená pevnosť, trvácnosť a odolnosť plota. Drevo zabezpečuje jedinečný, prirodzený vzhľad a kvalitný plast prináša dôležité vlastnosti pre dlhodobé a bezúdržbové použitie v exteriéri.

Plast v tejto kombinácii má odstrániť negatívne vlastnosti dreva, akými sú: strata farby, hniloba, pravidelné drahé ošetrovanie, nátery, vznik triesok, nasiakavosť vlhkosti a iné. Plotu z WPC dosiek nevadí ani striedanie suchého leta a vlhkej zimy.

Dosky z WPC sú pre svoj prirodzený vzhľad, stabilitu, pevnosť, dlhú životnosť a rôznorodosť využitia najtypickejší estetický produkt pre exteriérové použitie.

Ploty z WPC dosiek dokážu uspokojiť všetky požiadavky na prírodný vzhľad, komfort a úžitkovú hodnotu spojenú do jednotného funkčného celku.

Dôvod prečo si stále viac ľudí vyberá tento materiál - či už na terasu alebo plot - je jeho atraktívny vzhľad podobný dreveným doskám, dlhá životnosť, jednoduchá montáž a údržba, bez potrebných dodatočných drahých investícii.

 

WPC plotové dosky majú rôzne možnosti variability a nakoľko to nie je nosný prvok, osádza sa do hliníkových profilov buď ako plný jednoliaty celok, čo zabezpečí okrem vysokej pevnosti aj dokonalé súkromie, alebo je vyskladaný s medzerami a vďaka dekoračným hliníkovým výplniam si tak môžete vytvoriť jedinečný a dizajnový plot. Fantázii sa medze nekladú a preto je každý plot originálom.

 

Ďalšie výhody:

  • zabezpečuje úplne súkromie, tlmí hluk a znižuje prašnosť od cesty
  • je trvácny, odolný voči hnilobe, plesni, korózii a drevokaznému hmyzu, nepraská, nekrúti sa,
  • je recyklovateľný a znovu použiteľný materiál, jeho likvidácia nezaťažuje životné prostredie a nakoľko si nevyžaduje ošetrovanie rôznymi chemickými prípravkami, nekontaminuje pôdu.

 

Tak ako všetko, aj tento materiál má svoje nevýhody a tým je vyššia finančná vstupná záťaž pri jeho obstaraní, a je naozaj dôležité investovať do kvalitných WPC plotových dosiek, oproti lacnejším materiálom. Tak sa vyhnete možnému praskaniu či krúteniu dosky alebo straty farby, čo sa pri lacných materiáloch stáva. Takže investícia do spoľahlivého materiálu je jednoznačná priorita.

 

Dnešný svet je dosť hektický, máme málo času na všetko, takže z pohľad bezúdržbovosti a jeho výhod je to správne rozhodnutie. V dlhodobom horizonte vám plot z WPC dosiek ušetrí peniaze a čas, ktorý si viete užiť v súkromí vašej záhrady a kruhu vašej rodiny a priateľov.

Odporúčané články